Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Tajskiej

Azjatyckie Pączki z Mango i Wiórkami Kokosowymi

SKŁADNIKI:

1 mango

300 g mąki pszennej

80 g cukru

40 g wiórków kokosowych

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli himalajskiej

olej ryżowy do smażenia


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Mango obieramy ze skórki, następnie kroimy i blendujemy na jednolitą masę.

2. Mąkę pszenną przesiewamy przez sito, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, zblendowane mango oraz szczyptę soli, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

3. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na około 30 min.

4. W garnku na małym ogniu rozgrzewamy olej ryżowy.

5. Z ciasta formujemy kulki, gdy ciasto się klei obsypujemy mąka.

6. Tak przygotowane pączki smażymy na zloty kolor z każdej strony. Usmażone pączki przekładamy na ręcznik papierowy. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

 Azjatyckie Pączki z Mango i Wiórkami Kokosowymi

Azjatyckie Pączki z Mango i Wiórkami Kokosowymi

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;