Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Chińska Zupa Pikantno - Kwaśna

SKŁADNIKI :

1 litr bulionu drobiowego

5-6 pieczarek, pokrojonych w paski

1 pierś z kurczaka, pokrojona w cienkie paski

1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

5 łyżek wody

3 łyżki drobno posiekanej cebuli

1 rozmącone jajko

3 łyżki octu ryżowego


2 łyżki jasnego sosu sojowego


2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka oleju sezamowego


sól

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W małej misce mieszamy pięć łyżek wody, łyżkę mąki ziemniaczanej, dwie łyżki jasnego sosu sojowego, pół łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu oraz trzy łyżki octu ryżowego. Całość dokładnie mieszamy po czym odstawiamy na bok.

2.
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, na którym smażymy, 3 łyżki drobno posiekanej cebuli.

3.
Po 2 minutach do przysmażonej cebulki wlewamy litr bulionu drobiowego, sześć pieczarek, pokrojonych w cienkie paski oraz pierś z kurczaka, również pokrojoną w cienkie paski. Całość gotujemy przez około 15 minut.

4.
Po 15 minutach, mieszamy zupę, po czym dodajemy wcześniej wymieszaną mąkę ziemniaczaną z innymi składnikami. Po chwili gotowania, dodajemy rozmącone jajko, jednocześnie mieszając zupę.

5.
Zupę przyprawiamy łyżeczką oleju sezamowego oraz solą do smaku.


Przepis Video :

 

Chińska Zupa Pikantno - Kwaśna

Chińska Zupa Pikantno - Kwaśna

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl