Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Chop Suey z Wołowiną

SKŁADNIKI :

450 g chudej wołowiny, pokrojonej w cienkie paseczki

1 główka brokuła, podzielona na małe różyczki

2 łyżki oleju roślinnego

1 cebula, pokrojona w cienkie plastry

2 łodygi selera naciowego, pokrojone w cienkie plastry

225 g groszku śnieżnego, przekrojonego na pol

55 g pędów bambusa w paski

8 kasztanów jadalnych, pokrojonych w cienkie plasterki

225 g pieczarek, pokrojonych w cienkie plasterki

1 łyżka sosu ostrygowego

1 łyżeczka soli

8 porcji makaronu błyskawicznego

MARYNATA :


1 łyżka wina ryżowego

szczypta białego pieprzu

szczypta soli

1 łyżka sosu sojowego jasnego

1/2 łyżeczki oleju sezamowego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Zaczynamy od połączenia składników marynaty, które dokładnie mieszamy. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso i marynujemy w lodówce przez około 20 minut.

2. Makaron błyskawiczny zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, po 10-15min jak będzie miękki.

3. Brokuły płuczemy pod gorącą wodą.

4. W woku rozgrzewamy łyżkę oleju, po czym podsmażamy mięso, aż zmieni kolor, po czym przekładamy na osobny talerz.

5. Do woka wlewamy resztę oleju i smażymy cebulę ciągle mieszając, dodajemy seler i brokuły, nadal smażymy około 2 minuty, ciągle mieszając. Kolejno dodajemy groszek, kasztany jadalne, pędy bambusa oraz pieczarki. Smażymy około 5 minut ciągle mieszając. Na koniec dodajemy mięso, sos ostrygowy oraz sól, po czym smażymy jeszcze chwilę.

6. Gotową potrawę podajemy gorącą wraz z wcześniej przygotowanym makaronem.

Chop Suey z Wołowiną

Chop Suey z Wołowiną

Komentarze   

 
0 #1 jureczko123 2017-04-26 13:08
:-) nie przepadam za tym ale kolega namówił mnie i zjadłem ,powiem że nawet dobre.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;