Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Deser Ryżowo Kokosowy z Mango

SKŁADNIKI :

50g ryżu kliestego

100g mleczka kokosowego

150ml mleka 3,2%

łyżeczka cukru trzcinowego

8g cukru waniliowego

10g wiórków kokosowych

Sos Mango:

200g mango puree

1 łyżka cukru trzcinowego

Sos Kokosowy:

200g mleczka kokosowego

skrobia ziemniaczana

sok z 1/2 limonki

pół łyżeczki cukru trzcinowego

sczypta soli

woda

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Do garnka wlewamy mleko kokosowe, mleko, ryż oraz wiórki kokosowe. Gotujemy do momentu rozklejenia ryżu. Po ugotowaniu dodajemy cukier waniliowy oraz trzcinowy, mieszamy

2. Tworzymy sos z mango. Karmelizujemy cukier trzcinowy, po czym dodajemy mango, mieszamy.

3. Tworzymy sos kokosowy. Wlewamy mleko kokosowe, sok z limonki, cukier trzcinowy oraz szczyptę soli. Podgrzewamym, po czym dodajemy rozrobioną skrobię ziemniaczaną z wodą. Mieszamy do usyzkania konsystencji budyniu.

4. Podajemy deser razem z sosami.

Przepis Video :


Deser Ryżowo Kokosowy z Mango

Smażony Ryż z Kurczakiem Warzywami i Jajkiem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;