Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kantońska Zupa z Jajkiem

SKŁADNIKI:

2 jajka

2 łyżeczki oleju sezamowego

1,5l klasycznego chińskiego bulionu drobiowego

łyżeczka cukru

3 łyżki posiekanej, białej dymki

łyżeczka soli

łyżka jasnego sosu sojowego

3 łyżki posiekanej, zielonej części dymki do przybrania

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Bulion chiński, to wywar z kurczaka z dodatkiem dymki oraz imbiru.

2. Wlewamy jajko i olej sezamowy do małego garnuszka lub miski, mieszamy widelcem i odstawiamy.

3. Podgrzewamy bulion na małym ogniu. Następnie dodajemy cukier, sól i sos sojowy, dokładnie mieszamy. Dodajemy białą część dymki.

4. Wlewamy powoli jajko z olejem sezamowym. Przy użyciu widelca mieszamy jajko, aby utworzyły się nitki.

5. Gotową zupę posypujemy zieloną częścią dymki. Smacznego!

Kantońska Zupa z Jajkiem

Kantońska Zupa z Jajkiem
Przepis z bloga: PodróżeKulinarne

Komentarze   

 
0 #1 kingsalc 2017-04-18 13:19
Bardzo dobra zupka,rewelacyj nie smakuje troche ostatnio experymentuje z kuchnią azjatycką i coraz lepiej mi to wychodzi.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;