Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kiełbasa Na Słodko-Kwaśno

SKŁADNIKI:

kiełbasę wileńską kroimy na plastry

czosnek, posiekany

imbir, posiekany

papryczka chili, posiekana

papryka zielona, pokrojona w kostkę

marchewka, pokrojona w cienkie paski

dymka, pokrojona na większe kawałki

pieczarki, pokrojone na kawałki

makaron chow mein

sos ostrygowy

SOS SŁODKO – KWAŚNY:

cała pomarańcz

cytryna

kawałek imbiru

skrobia kukurydziana

ketchup

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Rozgrzewamy olej na patelni wok. Wrzucamy kiełbasę, po pół minucie dodajemy chili, czosnek i imbir. Smażymy i mieszamy.

2.
Następnie wrzucamy pieczarki, paprykę, dymkę. Wlewamy przygotowany sos słodko kwaśny i sos ostrygowy. Dokładnie mieszamy w czasie smażenia.

3. Makaron chow mein gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po czym płuczemy w zimnej wodzie i skraplamy olejem sezamowym.

4. W rondelku z ciepłą wodą mieszamy ze sobą drobno pokrojone składniki. Zagotowujemy zawartość, następnie zagęszczamy skrobią kukurydziana rozpuszczoną w wodzie (proporcja 1:1).

5. Na koniec dodajemy makaron chow mein. Smacznego! :)

Przepis Video :


 Kiełbasa Na Słodko-Kwaśno

Kiełbasa Na Słodko-Kwaśno

Komentarze   

 
0 #2 nowak 2017-04-19 13:12
:-) bendę dziś to przyrządzał bo wygląda apetycznie.
 
 
0 #1 Kasia 2013-11-22 09:53
A jak by połączyć ten sos słodko-kwaśny z kurczakiem i ryżem zamiast tego sosu słodko-kwaśnego z anasem? :)
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;