Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kurczak Imbirowy

SKŁADNIKI:


250g kurczaka pokrojonego w paski

15g grzybów mun

100g makaronu chow mein

1 mała cebula

1 ząbek czosnku

1 marchewka pokrojona w cienkie plasterki

100g imbiru pokrojonego w paski

2 łyżki oleju ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

4 łyżki sosu ostrygowego

biały sezam do posypania

1 łyżka miodu


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Kurczaka marynujemy w 1 łyżce sosu ostrygowego. Odstawiamy na 15 min, później będziemy dodawali do potrawy.

2. Grzyby mun zalewamy gorąca wodą i moczymy około 10 min, następnie odcedzamy.

3. Makaron chow mein zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na około 10 min, następnie odcedzamy.

4. Na patelni wok rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego po czym dodajemy wcześniej zamarynowanego kurczaka. Po usmażeniu odstawiamy, później dodajemy do potrawy.

5. Ponownie rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego, dodajemy cebulę i smażymy na złoty kolor.

6. Następnie wrzucamy czosnek, imbir oraz marchewkę. Całość smażymy około 5 min mieszając.

7. Wrzucamy wcześniej usmażonego kurczaka, makaron oraz sos ostrygowy i sos sojowy. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Całość podsmażamy około 2 min.

8. Potrawę podajemy posypaną białym sezamem. Smacznego!


 Kurczak Imbirowy

Kurczak Imbirowy

Komentarze   

 
0 #2 Kazimierz 2019-02-13 17:00
A co zrobic z grzybkami?
 
 
0 #1 Kazimierz 2019-02-13 16:59
A co zrobic z grzybami. W spisie sa a w przepisie nie ma
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl