Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kurczak Po Chińsku Lo - Din

SKŁADNIKI:

300g piersi z kurczaka, pokrojonej w większe płaty

120g czerwonej cebuli perłowej (lub czerwonej), większe pokrojone na pół

cebula dymka, pokrojona w kawałki

2 ząbki czosnku, posiekane

5 łyżek oleju

3 plasterki imbiru, posiekane

30g sosu z czarnej fasoli

łyżeczka sosu sojowego

łyżeczka skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej

ćwierć łyżeczki soli

pół łyżeczki sosu sojowego

łyżeczka sosu ostrygowego

pół łyżeczki cukru

2 łyżki wody

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Kawałki piersi z kurczaka mieszamy z sosem sojowym i skrobią kukurydzianą.

2. W patelni wok rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy czerwoną cebulę, smażymy na małym ogniu.

3. Kiedy cebula zmięknie wrzucamy mięso, dymkę, czosnek i sos z czarnej fasoli.

4. Wszystkie składniki smażymy około 4 minut. Dodajemy sól, sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i wodę.

5. Przykrywamy wok i gotujemy na małym ogniu około pół godziny. Gotowe! Smacznego :)

Kurczak Po Chińsku Lo - Din

Kurczak po Chińsku Lo - Din
Przepis z bloga: PodróżeKulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl