Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kurczak w Panko z Ananasem i Kukurydzą

SKŁADNIKI :

panierka panko

2 piersi z kurczaka, pokrojone w cienkie filety

8 mini kolb kukurydzy, pokrojone w ćwiartki

1 łyżka sos chili

6 łyżek oleju roślinnego

170g ananasa, pokrojonego w kostkę


2 łyżki sos hoisin

1 łyżeczka przyprawy 5 smaków

2 ząbki czosnku, drobno posiekane

2 jajka

dymka, drobno pokrojona

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Dwie piersi z kurczaka pokrojone w cienkie filety przyprawiamy łyżeczką przyprawy pięciu smaków, po czym odstawiamy do lodówki na około 10 minut.

2.
Po 10 minutach, 2 jajka rozmącamy na talerzu. W płaskiej patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Filety z kurczaka moczymy w jajku, panierujemy w panko, po czym smażymy na patelni na złoty kolor i odstawiamy na bok.

3.
W patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, na którym smażymy 2 ząbki czosnku, drobno posiekane. Po chwili dodajemy do woka 8 mini kolb kukurydzy, pokrojone w ćwiartki. Całość smażymy mieszając około 2 minuty.

4.
Po 2 minutach smażenia do kukurydzy dodajemy 170 gram ananasa, pokrojonego w kostkę, 2 łyżki sosu hoisin oraz 1 łyżkę sosu chilli. Całość podlewamy niewielką ilością wody, dalej smażymy mieszając. Kiedy całość zgęstnieje sosem z kukurydzą i ananasem polewamy wcześniej przysmażonego kurczaka panierowanego w panko. Danie jest gotowe do podania, smacznego.


Przepis Video :


Kurczak w Panko z Ananasem i Kukurydzą

Kurczak w Panko z Ananasem i Kukurydzą

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;