Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kurczak w Sosie z Czarnej Fasoli

SKŁADNIKI:

450g piersi z kurczaka – pokrojone na kawałki

łyżka sosu sojowego jasnego

1 1/2 łyżki wina wytrawnego sherry

łyżeczka cukru

łyżeczka oleju sezamowego

2 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej

2 łyżki oleju arachidowego

łyżka drobno posiekanego imbiru

1 1/2 łyżki posiekanego czosnku

2 łyżki drobno posiekanej szalotki

3 1/2 łyżki posiekanej dymki

2 1/2 łyżki fermentowanej czarnej fasoli (lub sosu z czarnej fasoli)

150ml bulionu drobiowego, gotowanego z imbirem i dymką

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Wkładamy pokrojonego kurczaka do miski i mieszamy z sosem sojowym, winem cherry, cukrem, olejem sezamowym i mąką kukurydzianą.

2. Rozgrzewamy na patelni wok olej, następnie wrzucamy mięso. Smażymy 2 minuty, często mieszając. Dodajemy imbir, czosnek, szalotkę, półtorej łyżki dymki i czarnej fasoli. Smażymy 2 minuty mieszając.

3. Na koniec, wlewamy bulion. Zagotowujemy bulion, po czym zmniejszamy ogień i dusimy aż mięso będzie miękkie. Posypujemy dymką. Smacznego! :)

Kurczak w Sosie z Czarnej Fasoli

Kurczak w Sosie z Czarnej Fasoli

Przepis z bloga: Podróże Kulinarne

Komentarze   

 
0 #1 kiwaczek 2017-04-21 13:24
:lol: ale to dobre musicie koniecznie spróbować.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl