Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kurczak z Czarną Fasolą Na Makaronie Błyskawicznym

SKŁADNIKI:

400g filetów z kurczaka pokrojonych w wąskie paski

szczypta soli

szczypta mąki kukurydzianej

2 łyżki oleju kokosowego

1 ząbek czosnku

1 mała cebula

4 łyżki sosu z czarnej fasoli

1 czerwona papryka (pokrojona w paski)

1 zielona papryka (pokrojona w paski)

100g grzybów mun lub pieczarek

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki cukru

3 łyżki sosu sojowego

250g makaronu błyskawicznego


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Piersi z kurczaka pokroić w paski, włożyć do miski dodać szczyptę soli oraz szczyptę mąki kukurydzianej i zalać wodą (tak by jedynie przykryć mięso). Odstawić na około 30 minut.

2. Do woka lub głębokiej patelni wlać 1 łyżkę oleju kokosowego i smażyć kurczaka 4 minuty. Następnie wyjąć mięso z patelni i odłożyć na talerz.

3. Na patelnię wlewamy ponownie 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę czerwoną i zieloną pokrojoną w paski, pokrojone grzyby, sos z czarnej fasoli. Smażyć około 2-3 minuty.

4. Następnie ponownie włożyć do woka piersi z kurczaka oraz uprzednio przygotowany makaron błyskawiczny. Doprawić połową łyżeczki soli oraz cukru, 3 łyżkami sosu sojowego. Wszystko wymieszać, smażyć jeszcze przez chwilę. Podawać od razu.

 Kurczak z Czarną Fasolą Na Makaronie Błyskawicznym

Kurczak z Czarną Fasolą Na Makaronie Błyskawicznym

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl