Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Kurczak z Fasolką i Makaronem Shirataki

SKŁADNIKI :

pierś z kurczaka

imbir

fasolka szparagowa

marchewka

sos ostrygowy

sos sojowy

pędy bambusa

makaron shirataki

mirin

olej sezamowy

olej arachidowy

mąka kukurydziana

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
Kurczaka kroimy w cienkie paski, następnie do pokrojonego kurczaka dodajemy sos ostrygowy, sos sojowy oraz mirin. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na bok. Imbir kroimy w bardzo cienkie plasterki po czym smażymy na rozgrzanej patelni z olejem arachidowym. Marchewkę kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do smażącego się imbiru. Po około 2 minutach do kurczaka dodajemy jeszcze mąki kukurydzianej mieszamy i dorzucamy do smażących się warzyw.

2.
Po około 2 minutach do woka dodajemy fasolkę szparagową. Wszystko smażymy stale mieszając przez około 2 minuty, i dodajemy pędy bambusa, przyprawiamy sosem sojowy, sosem ostrygowym, odrobiną mirinu. Na koniec podlewamy kurczaka z warzywami wodą, i razem mieszamy.

3. Makaron skinny noodles przecedzamy i dodajemy do przysmażonego kurczaka z warzywami w woku. Po wymieszaniu i podgrzaniu makaronu, kurczaka z fasolką szparagową i makaronem shirataki wystawiamy na talerz. Smacznego :)

Przepis Video :


Kurczak z Fasolką i Makaronem Shirataki

Kurczak z Fasolką i Makaronem Shirataki

Komentarze   

 
0 #1 harris990 2017-04-19 13:49
;-) 8) świetny przepis polecam,wszystk im.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;