SKŁADNIKI :
pierś z kurczaka
imbir
fasolka szparagowa
marchewka
sos ostrygowy
sos sojowy
pędy bambusa
makaron shirataki
mirin
olej sezamowy
olej arachidowy
mąka kukurydziana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Kurczaka kroimy w cienkie paski, następnie do pokrojonego kurczaka dodajemy sos ostrygowy, sos sojowy oraz mirin. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na bok. Imbir kroimy w bardzo cienkie plasterki po czym smażymy na rozgrzanej patelni z olejem arachidowym. Marchewkę kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do smażącego się imbiru. Po około 2 minutach do kurczaka dodajemy jeszcze mąki kukurydzianej mieszamy i dorzucamy do smażących się warzyw.
2. Po około 2 minutach do woka dodajemy fasolkę szparagową. Wszystko smażymy stale mieszając przez około 2 minuty, i dodajemy pędy bambusa, przyprawiamy sosem sojowy, sosem ostrygowym, odrobiną mirinu. Na koniec podlewamy kurczaka z warzywami wodą, i razem mieszamy.
3. Makaron skinny noodles przecedzamy i dodajemy do przysmażonego kurczaka z warzywami w woku. Po wymieszaniu i podgrzaniu makaronu, kurczaka z fasolką szparagową i makaronem shirataki wystawiamy na talerz. Smacznego :)
Przepis Video :
Kurczak z Fasolką i Makaronem Shirataki
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.