Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Kurczak z Warzywami i Makaronem w Sosie Ostrygowym

SKŁADNIKI :

200g piersi z kurczaka

200g makaronu błyskawicznego

marchewka

cebula

pół czerwonej papryki

pół żółtej papryki

2 ząbki czosnku

2cm imbiru

kilka różyczek brokułu

około 2-3 łyżki sosu sojowego

5-8 łyżek sosu ostrygowego

olej kokosowy do smażenia


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Kurczaka marynujemy w jednej łyżce sosu sojowego, odstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 minut.

2. Makaron błyskawiczny zalewamy wrzątkiem, po około 10 minutach odcedzamy, najlepiej gdyby był aldente.

3. Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy wcześniej zamarynowanego kurczaka, smażymy aż się zarumieni, po czym przekładamy na osobne naczynie.

4. Smażymy kilka minut na wysokiej temperaturze warzywa brokuł, marchewkę, paprykę żółtą, paprykę czerwoną oraz cebulę, cały czas szybko mieszając.

5. Po chwili smażenia dodajemy sos sojowy, dalej smażymy mieszając.

6. Gdy twarde warzywa są już odpowiednio usmażone dodajemy czosnek oraz imbir.

7. Do woka dodajemy wcześniej odcedzony makaron błyskawiczny, smażymy szybko mieszając. Stir Fry !

8. Pod koniec smażenia dodajemy wcześniej już podsmażonego kurczaka, mieszamy.

9. Do woka wlewamy sos ostrygowy około 5-8 łyżek, trzeba samodzielnie wyczuć smak. Sos ostrygowy nadaje potrawie również słonego smaku, dlatego nie używamy soli. Jest to najważniejszy składnik potrawy.

10. Danie jest już gotowe! Przekładamy na talerz ! Życzę smacznego :)


Przepis Video :


Kurczak z Warzywami i Makaronem w Sosie Ostrygowym

Kurczak z Warzywami i Makaronem w Sosie Ostrygowym

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;