Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Makaron Chow Mein z Szparagami Kurczakiem Oraz Grzybami Mun

SKŁADNIKI :

100g makaronu chow mein

200g piersi z kurczaka

2 ząbki czosnku

12 szparagów

20g grzybów mun

łyżka oleju sezamowego

szczypiorek dymka

olej ryżowy do smażenia

czarny pieprz

biały sezam do posypania

5 łyżek jasnego sosu sojowego

5 łyżek wody

3 łyżki soku z limonki

3 łyżki cukru trzcinowego

poł łyżeczki mąki kukurydzianej

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Kurczaka marynujemy pieprzem oraz czosnkiem. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

2. Makaron chow mein oraz grzyby mun zalewamy wrzątkiem, odcedzamy po około 10 minutach.

3. Tworzymy sos. Mieszamy wodę, cukier trzcinowy, sos sojowy oraz mąkę kukurydzianą. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się składników.

4. Na patelni smażymy kurczaka około 2 minuty, dodajemy szparagi oraz grzyby mun smażymy około 5 minut.

5. Następnie dodajemy odcedzony makaron chow mein oraz szczypiorek dymkę, dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę (szczypiorek dymkę możemy użyć do posypania na koniec lub dodać razem z makaronem).

6. Do potrawy wlewamy wczesniej przygotowany sos. Dokładnie mieszamy i zagotowujemy.

7. Doprawiamy łyżką oleju sezamowego. Gotową potrawę przekładamy na talerz i posypujemy sezamem. Gotowe ! :)

Przepis Video :


Makaron Chow Mein z Szparagami Kurczakiem Oraz Grzybami Mun

Makaron Chow Mein z Szparagami Kurczakiem Oraz Grzybami Mun

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;