Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Makaron Sojowy z Indykiem i Grzybami

SKŁADNIKI:

150g makaronu sojowego

150g piersi z indyka

8 grzybów shitake

10g grzybów mun

kilka pieczarek

2 ząbki czosnku

2cm imbiru

kilka różyczek brokułu

6 łyżek sosu ostrygowego

2 łyżki jasnego sosu sojowego

łyżeczka sosu sambal oelek

olej ryżowy do smażenia


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Grzyby shitake moczyny 30 minut. Pierś z indyka marynujemy przez około 30 minut w 2 łyżkach jasnego sosu sojowego.

2. Grzyby shitake, grzyby mun oraz makaron sojowy zalewamy wrzątkiem na około 10-15 minut, później odcedzamy.

3. Podsmażamy indyka, po czym dokładamy na bok.

4. Smażymy kolejno brokuł, po 5 minutach dodajemy grzyby, imbir oraz czosnek, smażymy kilka minut.

5. Do warzyw dodajemy makaron sojowy, mieszamy i smażymy.

6. Do całości dodajemy 6 łyżek sosu ostrygowego, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, łyżeczkę sosu sambal oelek, mieszamy i dalej smażymy.

7. Do woka wlewamy odrobinę wody po moczenie grzybów shitake. Jeśli sos będzie zbyt żadki, możemy go zagęścić mąka kukurydzianą.

8. Całość jeszcze chwilę podgrzewamy i możemy podawać. Smacznego!

 Makaron Sojowy z Indykiem i Grzybami

Makaron Sojowy z Indykiem i Grzybami

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl