Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Pierożki Dim Sum z Kurczakiem

SKŁADNIKI :

150g piersi z kurczaka

dymka

50g pędów bambusa

10g grzybów mun

2 łyżki sosu sojowego

łyżka oleju sezamowego

czosnek

łyżeczka imbiru

sól

pieprz

400g mąki przennej

jajko

gorąca woda

2 łyżki oleju ryżowego


Orientalny Sklep


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Przygotowujemy farsz. Do miski wrzucamy kurczaka, dymke, czosnek, imbir. Całosć solimy, pieprzymy, doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego oraz łyżką oleju sezamowego.

2. Wyrabiamy ciasto. Łączymy 400g mąki pszennej z gorącą wodą, 2 łyżkami oleju ryżowego, dodajemy jajko, solimy. Całosć wyrabiamy do uzyskania konsystencji ciasta na pierogi.

3. Pierożki układamy na parowniku bambusowym i gotujemy na parze przez około 10 minut.

4. Pierożki podajemy z sosem sojowym lub innym dipem.

Przepis Video :


Pierożki Dim Sum z Kurczakiem

Pierożki Dim Sum z Kurczakiem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;