Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierożki Dim Sum z Kurczakiem

SKŁADNIKI :

150g piersi z kurczaka

dymka

50g pędów bambusa

10g grzybów mun

2 łyżki sosu sojowego

łyżka oleju sezamowego

czosnek

łyżeczka imbiru

sól

pieprz

400g mąki przennej

jajko

gorąca woda

2 łyżki oleju ryżowego


Orientalny Sklep


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Przygotowujemy farsz. Do miski wrzucamy kurczaka, dymke, czosnek, imbir. Całosć solimy, pieprzymy, doprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego oraz łyżką oleju sezamowego.

2. Wyrabiamy ciasto. Łączymy 400g mąki pszennej z gorącą wodą, 2 łyżkami oleju ryżowego, dodajemy jajko, solimy. Całosć wyrabiamy do uzyskania konsystencji ciasta na pierogi.

3. Pierożki układamy na parowniku bambusowym i gotujemy na parze przez około 10 minut.

4. Pierożki podajemy z sosem sojowym lub innym dipem.

Przepis Video :


Pierożki Dim Sum z Kurczakiem

Pierożki Dim Sum z Kurczakiem

Komentarze   

 
0 #3 Magda 2019-06-14 11:55
Pycha, smakują znacznie lepiej niż na zdjęciach !
 
 
0 #2 prokto 2019-05-28 14:28
wygląda jak, nie powiem co :(
 
 
0 #1 andrzej baron 2019-01-09 07:15
ZAJE..STE
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl