Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierożki Wieprzowe Na Parze w Papierze Ryżowym

SKŁADNIKI:

szynka wieprzowa

papier ryżowy

imbir

papryczka chili

dymka i szczypior

sos rybny

sos sojowy

sos ostrygowy

ocet ryżowy

olej sezamowy

sos chili

cukier palmowy

kolendra

sól

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na początek mielimy mięso. Następnie kroimy drobno cebulę (oraz jej zieloną część), paprykę chili. Ścieramy imbir. Składniki dodajemy do zmielonego mięsa. Doprawiamy solą, cukrem palmowym, olejem sezamowym i sosem ostrygowym. Dokładnie mieszamy.

2. Papier ryżowy namaczamy w wodzie, po czym nakładamy porcję przygotowanego farszu. Papier z farszem zawijamy w sakiewkę.

3. Następnie do parownika bambusowego wkładamy podziurkowany papier do pieczenia. Układamy na nim przygotowane pierożki i gotujemy na parze około 8-10 minut.

4. Przygotowujemy dressing. Do miseczki wrzucamy pokrojoną dymkę, kolendrę, starty czosnek, imbir. Wlewamy odrobinę sosu chili, octu ryżowego, sosu sojowego i sosu rybnego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


Pierożki Wieprzowe Na Parze w Papierze Ryżowym

Pierożki Wieprzowe na Parze w Papierze Ryżowym

Komentarze   

 
+1 #2 iwan 2017-01-27 07:11
smaczne, ale proporcje by się przydały, nie mogłem dosmakować.... :)
 
 
+1 #1 jarek 2016-08-06 09:15
fajny przepis szkoda tylko że brak proporcji
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;