Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierożki Wonton z Wieprzowiną Na Parze

SKŁADNIKI:

szynka wieprzowa

imbir

dymka

papryczka chili

kolendra

mąka

wrzątek

sos sojowy

sos ostrygowy

sos chili

ocet ryżowy

olej sezamowy

cukier palmowy

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na początek ciasto. Wyrabiamy je z mąki, soli i gorącej wody. Mieszamy a później ugniatamy w jednolitą, elastyczną formę. Po czym odstawiamy na około 30 minut.

2. Następnie mielimy mięso. Kroimy drobno cebulę (oraz jej zieloną część), paprykę chili, ścieramy imbir. Składniki dodajemy do zmielonego mięsa. Doprawiamy solą, cukrem palmowym, olejem sezamowym i sosem ostrygowym. Dokładnie mieszamy.

3. Wałkujemy ciasto. Po czym wycinamy w cieście kwadratowe fragmenty. Następnie nakładamy przygotowany farsz. Zamykamy pierożki tak aby stworzyły trójkąt, następnie najdłuższe boki sklejamy.

4. W parowniku bambusowym układamy podziurkowany papier do pieczenia i nakładamy przygotowane pierożki. Gotujemy na parze około 10 minut.

5. Przygotowujemy dressing. Do miseczki wrzucamy :pokrojoną dymkę, kolendrę,odrobinę sosu chili,starty czosnek, imbir, ocet ryżowy, sos sojowy, sos rybny. Mieszamy i gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


Pierożki Wonton z Wieprzowiną Na Parze

Pierożki Wonton z Wieprzowiną na Parze

Komentarze   

 
0 #5 ala 2017-04-18 13:46
:-| przepis taki sobie,co radzicie spróbować czy nie?
 
 
-1 #4 Andrew 2016-08-14 11:13
Gdzie są proporcję?Nie ma różnicy czy dam 1kg Impiru czy 10g???
 
 
0 #3 Guest 2015-11-18 08:22
jaka mąka potrzebna do wyrobienia cisata? ryżowa?
 
 
+1 #2 Karol 2015-05-14 19:08
Jest filmik na którym wszystko widać więc w czym problem.
 
 
+5 #1 Misiek 2015-01-14 13:34
Pomysł fajny, przepis z dupy - brak proporcji...
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;