Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierś z Indyka w Sezamie

SKŁADNIKI:


2 małe piersi z indyka

1 łyżka maki pszennej wymieszanej z 1 łyżką wody

1 jajko

1/4 szklanki orzechów ziemnych niesolonych

1/4 szklanki białego sezamu

olej ryżowy do smażenia


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy oraz osuszamy.

2. Indyka kroimy na duże kostki. Z obu stron oprószamy solą i odstawiamy.

3. Na głębokim talerzu roztrzepujemy jajko i dodajemy mąkę rozprowadzoną z wodą.

4. Na kolejnym talerzu wymieszaj zblendowane orzechy z białym sezamem.

5. Indyka namocz w jajku, a następnie w orzechach. Przełóż na czysty talerz i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

6. Rozgrzej olej i smaż indyka z każdej strony około 2 minuty do czasu zarumienienia się kurczaka. Smacznego!

 Pierś z Indyka w Sezamie

Pierś z Indyka w Sezamie

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl