Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierś z Kaczki Po Pekińsku

SKŁADNIKI:

pierś z kaczki

50g mąki

pół ogórka

szczypiorek

sałata lodowa

łyżeczka sosu hoi sin

łyżka sosu ostrygowego

łyżka sosu sojowego

2 łyżki mirin

łyżeczka sosu chili

kilka kropel oleju sezamowego

łyżeczka cukru palmowego

sól

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Rozpoczynamy od przygotowania w miseczce marynaty. Do cukru palmowego dodajemy: sos ostrygowy, wino ryżowe (mirin), sos sojowy, sos hoi sin i sos chili. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy.

2. Piersi kaczki nacinamy ukośnie na krzyż. Nacięte piersi namaczamy w przygotowanym sosie na dwie godziny, co jakiś czas obracając. W tym czasie kroimy ogórka w paseczki.

3. Następny krok to placuszki. Wyrabiamy je z mąki, soli i gorącej wody. Mieszamy a później ugniatamy w jednolitą elastyczną formę. Po czym formujemy małe placuszki, które skrapiamy na wierzchu olejem sezamowym, po czym układamy na nich podobnej wielkości placuszek. Rozwałkowujemy placuszki na średnicę 15-20cm.

4. Zamarynowane mięso kaczki wkładamy do miseczki żaroodpornej i pieczemy w piekarniku 20-25 minut, w temperaturze 210°C. W trakcie pieczenia dwukrotnie smarujemy mięso marynatą.

5. Placuszki przypiekamy na patelni aby lekko się zarumieniły. Upieczoną kaczkę, po 5 minutach od wyjęcia kroimy na większe plasterki.

6. Przypieczone placuszki rozdzielamy i nakładamy plastry kaczki, szczypiorku i ogórka. Na koniec polewamy sosem hoi sin i zwijamy. Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


Pierś z Kaczki Po Pekińsku

Pierś z Kaczki po Pekińsku

Komentarze   

 
0 #1 cwerg55 2017-04-18 13:43
:D polecam na obiad dla rodziny,wygląda i smakuje bardzo dobrze.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;