Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Pierś z Kaczki w Pomarańczach

SKŁADNIKI:

pierś z kaczki

sok z wyciśniętych 2-3 pomarańczy

1 pomarańcz

niewielki kawałek imbiru

1 papryczka chili

2 ząbki czosnku

2 łodygi trawy cytrynowej

2-3 gwiazdki anyżu

2 łyżki sosu rybnego

2 łyżki cukru trzcinowego

natka pietruszki

sól

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Pierś kaczki od storny skórki nacinamy w kratkę i solimy. Odkładamy na 15 minut.

2. Po tym czasie smażymy kaczkę na skórze w oliwie około 6 minut.

3. Papryczkę chili kroimy w plasterki, imbir kroimy w zapałki, łodygę trawy cytrynowej uderzamy aby uwloniła aromat.

4. Obracamy kaczkę na drugą stronę, dodajemy przygotowane warzywa oraz doprawiamy sosem rybnym.

5. Do smażonej kaczki dodajemy sok z pomarańczy, pokrojony czosnek oraz 3 gwiazdki anyżu.

6. Pomarańcz obieramy ze skórki i dodajemy do duszonej kaczki. Chwilę dusimy mieszając. Kaczkę wykładamy na talerz i posypujemy pokrojoną zieloną pietruszką. Smacznego!

Przepis Video :


 Pierś z Kaczki w Pomarańczach

Pierś z Kaczki w Pomarańczach

Komentarze   

 
+1 #3 Iwona J. 2017-04-14 11:41
Lubię kaczkę !
 
 
-2 #2 Bożenka 2016-02-23 17:52
Pomarańcz nie pomarańcz kobito !
 
 
+1 #1 Bea 2015-06-21 13:37
A co z tym cukrem trzcinowy?
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;