SKŁADNIKI :
polędwiczki wieprzowe
1 szklanka marynaty teriyaki
3 kolorowe papryki
opakowanie sałaty rucoli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Polędwiczki wieprzowe oczyszczamy z błon. Mięso ciasno układamy w miseczce, po czym zalewamy marynatą teriyaki. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, od czasu do czasu przekładając. Papryczki kroimy na większe kawałki.
2. Polędwicę odsączamy z marynaty i układamy na rozgrzanym grillu. Smażymy około 7 minut z każdej strony. Papryczki namaczamy w pozostałej marynacie i również układamy na grillu.
3. Po chwili smażenia mięso oraz papryczki smarujemy pozostałą marynatą i smażymy jeszcze przez chwilę.
4. Usmażoną polędwicę kroimy w skos na plasterki o grubości 1-1,5 cm. Na talerzu układamy rukolę, na nią plasterki mięsa, a na samą górę paprykę.Orientalna potrawa gotowa ! Smacznego!
Przepis Video :
Polędwiczki Teriyaki z Grilla