Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Polędwiczki Teriyaki z Grilla

SKŁADNIKI :

polędwiczki wieprzowe

1 szklanka marynaty teriyaki

3 kolorowe papryki

opakowanie sałaty rucoli

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Polędwiczki wieprzowe oczyszczamy z błon. Mięso ciasno układamy w miseczce, po czym zalewamy marynatą teriyaki. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, od czasu do czasu przekładając. Papryczki kroimy na większe kawałki.

2.
Polędwicę odsączamy z marynaty i układamy na rozgrzanym grillu. Smażymy około 7 minut z każdej strony. Papryczki namaczamy w pozostałej marynacie i również układamy na grillu.

3.
Po chwili smażenia mięso oraz papryczki smarujemy pozostałą marynatą i smażymy jeszcze przez chwilę.

4.
Usmażoną polędwicę kroimy w skos na plasterki o grubości 1-1,5 cm. Na talerzu układamy rukolę, na nią plasterki mięsa, a na samą górę paprykę.Orientalna potrawa gotowa ! Smacznego!

Przepis Video :


Polędwiczki Teriyaki z Grilla

Polędwiczki Teriyaki Z Grilla

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;