Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Ryż Po Kantońsku

SKŁADNIKI:

250g mielonego mięsa

około 300g ryżu ugotowanego i schłodzonego


kawałek imbiru posiekany

papryczki chili – posiekane

pół cebuli pokrojonej w kostkę

2 jajka – roztrzepane

kilka krewetek

100g zielonego groszku (mrożony)

2 łyżki jasnego sosu sojowego

3 łyżki sosu słodko-kwaśnego

szczypiorek, pokrojony

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Rozgrzewamy patelnie wok (tym razem potrzebujemy nieco maniejszą temperaturę smażenia aby uniknąć rozgotowania). Na początku wrzucamy zielony groszek. Następnie wrzucamy posiekany imbir i papryczki chili. Po chwili dodajemy pokrojoną cebulę. Smażymy i mieszamy.

2. Roztrzepane jajko wlewamy do warzyw i mieszamy. Dodajemy ugotowany (schłodzony) ryż, krewetki i mięso mielone.

3. Na koniec doprawiamy jasnym sosem sojowym, sosem słodko-kwaśnym. Dodajemy szczypiorek, chwilę wszystkie składniki smażymy i mieszamy. Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


 Ryż Po Kantońsku

Ryż Po Kantońsku

Komentarze   

 
0 #1 neon99 2017-04-19 13:16
;-) super zarcie,mi to smakuje bardzo.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;