Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Sałatka z Wołowiną i Orzechami

SKŁADNIKI:

1 stek - rostbef wołowy

orzechy włoskie

2 łyżeczki miodu

migdały

oliwa z oliwek

1 łyżkę sosu worchester

2 łyżki sezamu

mieszanka sałat

100g kiełek

1 łyżkę sosu sojowego

1 papryczka chili

kawałek 2 cm imbiru

1 łyżkę octu z białego wina

1 łyżeczkę przyprawy 5 smaków

sok z 1/2 limonki

sól

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Przygotowanie dresingu. Drobno kroimy papryczkę chili, ścieramy korzeń imbiru. Przekładamy do miseczki i doprawiamy oliwią z oliwek, sosem sojowym, sosem worchester i octem winnym. Po czym dodajemy miód i sok z limonki - dokładnie mieszamy i odstawiamy aby smaki się przegryzły.

2. Następnie mięso wołowe nacieramy z obu stron solą i przyprawą 5 smaków. Po czym smażymy na rozgrzanym oleju po minucie na każdej ze stron i posypujemy sezamem. Po smażeniu odkładamy mięso na kilka minut.

3. Na drugiej patelni prażymy razem orzechy włoskie, migdały i sezam.

4. Następnie wołowinę kroimy w plastry o grubości 0,5cm.

5. Na półmisku układamy mieszankę sałat oraz groszek cukrowy, troszkę selera i kiełki fasoli mung. Następnie nakładamy pokrojonego rostbefa. Posypujemy prażonymi orzechami i polewamy przygotowanym dresingiem. Smacznego!

Przepis Video :


 Sałatka z Wołowiną i Orzechami

Sałatka z Wołowiną i Orzechami

Komentarze   

 
0 #2 hulak77 2017-06-14 10:49
Robię dzisiaj na impreze,mam nadzieję że mi się uda i wyjdzie mi to danie.
 
 
0 #1 parys49 2017-04-14 12:49
:-) Zrobię to danie dla gości,nadszedł czas aby spróbować czegoś po azjatycku
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;