Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Schab Sezamowy w Ciemnym Sosie Sojowym

SKŁADNIKI:

200g schabu


1/2 papryki


5 pieczarek


1/2 marchewki


100g mieszanki chińskiej


SOS:


150 ml bulionu z kostki pho


4 łyżki ciemnego sosu sojowego


2 łyżki sosu chili sriracha


1 łyżeczka sosu rybnego


1 łyżeczka sosu worcestershire


1 łyżka sosu ostrygowego


1 ząbek czosnku


1 ząbek imbiru


1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej


1 łyżeczka sezamu


olej sezamowy


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Warzywa i mięso kroimy w paski lub kostkę. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem. Ścieramy czosnek i imbir na tarce do miseczki z sosem i odkładamy.

2. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy 1 łyżkę oleju sezamowego i smażymy schab. Po usmażeniu odkładamy na bok.

3. Myjemy patelnie, rozgrzewamy i tak samo smażymy warzywa. Po 5 minutach dodajemy schab. Smażymy jeszcze 2 minuty i zalewamy nasza mieszanką. Całość dusimy około 5 minut i podajemy z białym ryżem.

  Przepis Video :


Schab Sezamowy w Ciemnym Sosie Sojowym

 Schab Sezamowy W Ciemnym Sosie Sojowym

Komentarze   

 
+3 #6 zientek 2017-04-14 11:30
wygląda jak smakuje - SUPER !
 
 
-4 #5 Mateusz5269 2017-01-26 15:25
Co to jest Mieszanka Chińska????
 
 
+1 #4 Sylwia 2016-11-30 15:48
Ugotowalam dzis to pierszy raz ..... ale z pewnoscia nie po raz ostatni :lol:
Sam zapach sosu unosil sie po calym domu zanim potrawa byla calkiem gotowa. Do tego podalam ryz Basmati ..........
Podsumowujac : pyszne i gone polecenia :lol:
 
 
0 #3 jarek 2016-08-06 13:24
własnie zrobiłem..pyszn e
 
 
+1 #2 Bystry 2016-05-04 13:45
Robię ponad enty:) PYszne tylko ostrość reguluję chili sriracha.Dla nas jedna łyżeczka jest super dwie łyżki za ostre nie czuć smaku a tak smakuję wyśmienicie. Smakuje Mojej Żonie.... a to dużo bo za ,,chińszczyzną, , nie przepada a to mówi że może jeść co dnia. Pozdrawiam
 
 
0 #1 Wanda 2016-04-14 12:17
Super przepis, bardzo smakowało :)
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;