Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Smażona Wołowina w Sezamie z Ananasem

SKŁADNIKI :

300-350 g chudej wołowiny

1 gruby na 2 palce plater świeżego ananasa

3-4 centymetrowy kawałek korzenia świeżego imbiru,

1 duża cebula

1 łyżeczka sosu sambal oelek

1 łyżeczka oleju

3 łyżeczki mleka kokosowego

1 łyżeczka sosu rybnego

3 łyżeczki sezamu

2 łyżeczki miodu


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Wołowinę tniemy na cieniutkie paski, po czym wkładamy do miseczki, dodajemy sezam, miód, mleko, sos rybny, sambal oelek oraz olej. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 40 minut.

2. W międzyczasie cebulę kroimy w ćwiartki, ananasa kroimy w kostkę, imbir obieramy ze skórki, po czym kroimy w cienkie plasterki. Całość odkładamy na bok.

3. Na patelni wok rozgrzewamy odrobinę oleju. Na początku podsmażamy cebulę przez około 2 minuty, kolejno dodajemy mięso, smażymy przez 8-10 minut co jakiś czas mieszając, po czym dodajemy imbir oraz ananas, smażymy całość razem następne 4-5 minut.

4. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami. 

Smażona Wołowina w Sezamie z Ananasem

Smażona Wołowina w Sezamie z Ananasem
Przepis Konkursowy Pani Bogumiły Rybarczyk

Komentarze   

 
0 #1 PuniaA 2014-02-09 16:15
Przepis rewelacyjny! Mąż uwielbia, kiedy mu podaję wołowinę w sezamie. Dziękuję za udane obiady :roll:
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;