Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Udko w Słodko Ostrej Marynacie

SKŁADNIKI:

1 udko z kurczaka

1 papryczka chili

1 łyżka miodu

3 łyżki oliwy z oliwek

1-2 łyżki sosu sojowego

kawałek imbiru

sok z 1/2 limonki

szczypta płatków chili

świeża kolendra

sól

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Papryczkę chili kroimy bardzo drobno, umieszczamy ją w miseczce, dodajemy starty imbir oraz sos sojowy. Następne składniki które dodajemy to oliwa z oliwek, płatki chili, sól, sok z limonki i miód. Dokładnie mieszamy.

2. Po czym udko kurczaka dokładnie obtaczamy w przygotowanej marynacie i odkładamy na 2 godziny do lodówki.

3. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C, po czym wyjmujemy kurczaka z marynaty i przekładamy go do naczynia żaroodpornego - pieczemy go około 40 minut.

4. Pozostałą ilość marynaty redukujemy do gęstszej postaci, po czym smarujemy nią udko co 10 minut.

5. Upieczone udko przekładamy na talerz, posypujemy świeżą kolendrą i podajemy np. z ryżem. Smacznego!

  Przepis Video :


Udko w Słodko Ostrej Marynacie

Udko w Słodko Ostrej Marynacie

Komentarze   

 
0 #1 Koza 87 2017-04-14 12:03
Uwielbiam takiego kurczaka ...
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;