Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina 5 Smaków

SKŁADNIKI :

40 dag chudego mięsa wieprzowego

1,5 paczki mrożonych warzyw (mieszanka chińska lub orientalna)

3 łyżki sosu sojowego

1,5 łyżeczki chińskiej przyprawy 5 smaków

0,5 łyżeczki imbiru mielonego

ok. 400 ml bulionu

3 łyżki oleju

1 łyżka mąki

sól

pieprz

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Mięso kroimy w cienkie plasterki, następnie w kostkę. Smażymy na małej ilości oleju. Dodajemy soli i pieprzu do smaku.

2. Po odparowaniu wody z mięsa, dodajemy warzywa i wlewamy 300ml bulionu. Doprawiamy sosem sojowym, przyprawą 5 smaków, imbirem. Dusimy do momentu zmiękczenia warzyw i mięsa.

3. W momencie wyparowania bulionu, dolewamy resztę bulionu.

4. W celu zgęszczenia sosu dodajemy do niego mąkę z wodą.

5. Gotowe danie podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego :)

Wieprzowina 5 Smaków

Wieprzowina 5 Smaków
Przepis konkursowy ze strony: Fabryka Pomysłów

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;