Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina i Kurczak Po Chińsku

SKŁADNIKI : 

300g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki

350g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski

15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki

1 czerwona papryka, pokrojona w paski

60ml sosu ostrygowego

2 łyżki jasnego sosu sojowego

1 średnia cebula, pokrojona w kostkę

2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

1 łyżka wody

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na początku w patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając około 2 minuty.

2.
Po 2 minutach dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie.

3.
Po 3 minutach dodajemy sos sojowy oraz sos ostrygowy. Całość dusimy przez około 2 minuty cały czas mieszając.

4.
W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną skrobię wlewamy do patelni wok, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, chińskie danie jest gotowe. Smacznego :)


Przepis Video :

 

Wieprzowina i Kurczak Po Chińsku

Wieprzowina i Kurczak Po Chińsku

Komentarze   

 
0 #1 Guest 2014-07-12 19:37
Pychota
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;