Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina Moo Shu Zawijana w Placki Dan Bing

SKŁADNIKI:

300g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w cieńkie plastry

20g grzybów mun nitek, zalane gorącą wodę, odcedzone

pół zielonego ogórka, pokrojonego w paski

papryka, pokrojona w paski

marchewka, pokrojona w paski

2 jajka, roztrzepane z szczyptą soli

kilka liści sałaty lodowej

sczypiorek

olej arachidowy do smażenia

placki Dan Bing

Marynata:

2 łyżki imbiru drobno posiekanego

łyżka jasnego sosu sojowego

łyżka oleju sezamowego

łyżeczka sosu sambal oelek

łyżeczka mielonej trawy cytrynowej

Sos Do Woka:

2 łyżki jasnego sosu sojowego

łyżka ciemnego sosu sojowego

1/2 łyżeczki cukru palmowego

łyżka czerwonego wytrawnego wina

2 łyżki skrobi kukurydzianej rozpuszczonej w 4 łyżkach zimnej wody

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1.
Myjemy i kroimy warzywa, odstawiamy na bok.

2. Mieszamy składniki marynaty, po czym wlewamy do przygotowanego wcześniej mięsa, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

3. Łączymy wszystkie sosy, po czym wlewamy skrobię z wodą. Dokładnie wszystko mieszamy tak, aby nie było grudek.

4. Na woku smażymy roztrzepane jajko, po chwili sciągamy i odstawiamy na bok.

5. Dolewamy łyżkę oleju arachidowego, smażymy wieprzowinę, po czym sciągamy i odstawiamy na bok.

6. Smażymy marchewkę, paprykę oraz grzybki mun.

7. Do usmażonych warzyw dodajemy wcześniej usmażoną wieprzowinę oraz jajko. Po chwili wlewamy przygotowany sos do woka, dokładnie mieszamy. Na koniec smażenia do woka dodajemy zielonego ogórka i podgrzwamy jeszcze chwilę.

8. Na placku Dan Bing układamy sałatę, następnie przekładamy wieprzowinę Moo Shu z warzywami. Całość posypujemy dymką. Placek zawijamy jak tortille.

 Wieprzowina Moo Shu Zawijana w Placki Dan Bing

Wieprzowina Moo Shu Zawijana w Placki Dan Bing

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl