Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina Pięć Smaków

SKŁADNIKI :

500g polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w plastry

250g makaronu błyskawicznego


300g zielonej fasoli

120ml bulionu warzywnego

1 czerwona papryka, pokrojona w paski

1 żółta papryka, pokrojona w paski

1 cebula, pokrojona w kostkę

2 łyżki sosu ostrygowego


2 łyżki oleju roślinnego

sól i czarny pieprz do smaku

1 ząbek czosnku, zmiażdżony

1 łyżka przyprawy pięć smaków


zielona pietruszka

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1.
W patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, na którym smażymy 1 zmiażdżony ząbek czosnku wraz z 1 cebulą pokrojoną w kostkę. Całość smażymy mieszając około 1 minutę. Do przysmażonej cebuli dodajemy, 1 łyżkę przyprawy pięciu smaków. Następnie do przysmażonych składników dodajemy 500 gram wieprzowiny, pokrojonej w cienkie plasterki. Wszystko razem smażymy mieszając około 3-4 minuty.

2.
Do podsmażonej wieprzowiny wrzucamy 1 żółtą paprykę, pokrojoną w paski, 1 czerwoną paprykę, pokrojoną w paski oraz 300 gram zielonej fasolki. Wszystkie składniki smażymy mieszając przez kolejne 4-5 minuty.

3.
Wlewamy do woka 120 ml ciepłego bulionu warzywnego. Dodajemy do mięsa 2 łyżki sosu ostrygowego.

4.
Po 4 minutach duszenia do przysmażonych składników dodajemy 250 gram makaronu. Całość dokładnie mieszamy, po czym danie przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Wieprzowinę pięć smaków dekorujemy zieloną pietruszką. Smacznego !


Przepis Video :


Wieprzowina Pięć Smaków

Wieprzowina Pięć Smaków

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;