SKŁADNIKI :
500g polędwiczki wieprzowej, pokrojonej w plastry
250g makaronu błyskawicznego
300g zielonej fasoli
120ml bulionu warzywnego
1 czerwona papryka, pokrojona w paski
1 żółta papryka, pokrojona w paski
1 cebula, pokrojona w kostkę
2 łyżki sosu ostrygowego
2 łyżki oleju roślinnego
sól i czarny pieprz do smaku
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
1 łyżka przyprawy pięć smaków
zielona pietruszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. W patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego, na którym smażymy 1 zmiażdżony ząbek czosnku wraz z 1 cebulą pokrojoną w kostkę. Całość smażymy mieszając około 1 minutę. Do przysmażonej cebuli dodajemy, 1 łyżkę przyprawy pięciu smaków. Następnie do przysmażonych składników dodajemy 500 gram wieprzowiny, pokrojonej w cienkie plasterki. Wszystko razem smażymy mieszając około 3-4 minuty.
2. Do podsmażonej wieprzowiny wrzucamy 1 żółtą paprykę, pokrojoną w paski, 1 czerwoną paprykę, pokrojoną w paski oraz 300 gram zielonej fasolki. Wszystkie składniki smażymy mieszając przez kolejne 4-5 minuty.
3. Wlewamy do woka 120 ml ciepłego bulionu warzywnego. Dodajemy do mięsa 2 łyżki sosu ostrygowego.
4. Po 4 minutach duszenia do przysmażonych składników dodajemy 250 gram makaronu. Całość dokładnie mieszamy, po czym danie przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem. Wieprzowinę pięć smaków dekorujemy zieloną pietruszką. Smacznego !
Przepis Video :
Wieprzowina Pięć Smaków