SKŁADNIKI:
3 kotlety schabu
garść groszku cukrowego
garść kiełków
1/2 czerwonej papryki
imbir
1 papryczka chili
czosnek
4 łyżki sosu teriyaki
2 łyżki sosu sojowego
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kotlety schabowe o grubości 0,5cm kroimy w paseczki.
2. Przekładamy mięso do miseczki i doprawiamy solą, sosem sojowym, sosem teriyaki. Mięso nacieramy i odstawiamy na około 10 minut. Paprykę czerwoną oraz chili kroimy w paseczki. Korzeń imbiru kroimy w drobną kosteczkę, czosnek w plasterki.
3. Następnie smażymy wieprzowinę na rozgrzanym oleju w patelni wok, ciągle mieszamy. Po chwili dodajemy paprykę czerwoną, chili oraz czosnek i imbir. Wszystkie składniki smażymy nie dłużej niż 5-7 minut.
4. Pod koniec smażenia dodajemy groszek cukrowy, kiełki. Całość doprawiamy jeszcze sosem teriyaki, mieszamy i smażymy około minuty. Podajemy z makaronem bądź ryżem. Smacznego! :)
Przepis Video :
Wieprzowina Teriyaki z Groszkiem i Kiełkami
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.