Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina w Sosie Słodko – Kwaśnym

SKŁADNIKI :

400g wieprzowiny, pokrojonej w paski

250ml bulionu drobiowego

1 cebula, pokrojona w paseczki

1/2 pomidora, obranego i drobno pokrojonego bez pestek

2 plastry ananasa, pokrojone w paski

1/2 zielonej papryki, pokrojonej w paski

1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w paski

1 ogórek konserwowy, pokrojony w paski

2 ząbki czosnku, drobno pokrojonego

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej

3 łyżki białego octu winnego

4 łyżki soku z ananasa

2 łyżki oleju roślinnego

1/2 łyżeczki pasty chili sambal oelek

1 łyżka białego cukru

sól i czarny pieprz
do smaku

Orientalny Sklep


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Do miski wlewamy szklankę bulionu drobiowego, 4 łyżki soku z ananasa, 3 łyżki białego octu winnego, łyżkę cukru, sos sambal oelek oraz 1/2 drobno pokrojonego pomidora. Całość mieszamy, po czym odstawiamy na bok.

2.
W patelni wok rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy 400 gram wołowiny pokrojonej w plasterki oraz 2 ząbki czosnku, całość mieszamy. Po 2 minutach, gdy wieprzowina jest podsmażona, przekładamy ją na osobny talerz.

3.
Do patelni wok wrzucamy ogórka konserwowego, zieloną oraz czerwoną paprykę, cebulkę oraz ananasa. Smażymy około 3 minuty, następnie dodajemy podsmażoną wcześniej wieprzowinę, całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Po chwili, dosypujemy delikatnie skrobię kukurydzianą, cały czas mieszając. Na koniec całość doprawiamy pieprzem oraz solą.
Chińskie danie gotowe, można podawać z ryżem jaśminowym. Smacznego :)


Przepis Video :


Wieprzowina w Sosie Słodko – Kwaśnym

Wieprzowina w Sosie Słodko – Kwaśnym

Komentarze   

 
0 #2 Knurek Bogdan 2017-04-27 10:59
:lol: WIEPRZOWINKA mniamm,jak najbardziej ,smakuje mi ,jest to alternatywa dla kotleta schaabowego.
 
 
0 #1 michal 2014-06-18 13:06
zajebistosc
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;