Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina z Chińskimi Grzybami

SKŁADNIKI :

400g wieprzowiny, pokrojonej w cienkie paski

2 łyżki jasnego sosu sojowego

3 łyżki sosu ostrygowego

10 sztuk grzybów shiitake

średnia marchew, pokrojona w słupki

3 łyżki oleju roślinnego

1 białko kurze

1 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

2 ząbki czosnku, drobno posiekane

2 łyżeczki cukru

2 łyżki półwytrawnego sherry

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Na początku grzyby shiitake zalewamy wrzącą wodą, następnie pod przykryciem odstawiamy na godzinę.

2.
Do średniej miski wlewamy białko, sos sojowy oraz 1 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej. Całość mieszamy, po czym zalewamy tym 400 gram mięsa wieprzowego, ponownie mieszamy. Mięso w marynacie odstawiamy do lodówki na godzinę.

3.
Po godzinie moczenia, odcedzone grzyby shitake i kroimy w cienkie paski.

4.
W patelni wok rozgrzewamy 3 łyżki oleju roślinnego, po czym smażymy 3 ząbki czosnku, drobno posiekane. Gdy czosnek zbrązowieje dodajemy 400 gram wieprzowiny, grzyby shitake oraz marchew, pokrojoną w cienkie słupki.

5.
Po 3 minutach smażenia dodajemy sos ostrygowy, 2 łyżki półwytrawnego sherry oraz 2 łyżeczki białego cukru. Całość smażymy mieszając. Chińska potrawa gotowa.


Przepis Video :


Wieprzowina z Chińskimi Grzybami

Wieprzowina Z Chińskimi Grzybami

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;