SKŁADNIKI :
200g polędwidy wieprzowej
50g orzechów nerkowca
pół czerwonej papryki
pół zielonej papryki
3 łodygi selera naciowego
cebula
200g makaronu chow mein
2 ząbki czosnku
olej ryżowy do smażenia
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Wieprzowinę marynujemy w sosie sojowym oraz sosie ostrygowym. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
2. Makaron Chow Mein zalewamy wrzątkiem, odcedzamy po kilku minutach, gdy będzie miekki i opłukujemy go zimną wodą.
3. Na patelni smażymy czerwoną i zieloną paprykę oraz seler naciowy. Po chwili dodajemy cebulę oraz czosnek, smażymy, aż warzywa będą miekkie.
4. Do warzyw dodajemy orzechy nerkowca, chwilę smażymy. Po chwili dodajemy makaron chow mein, dalej smażymy.
5. Do potrawy dodajemy łyżkę oleju sezamowego, calosć dokładnie mieszamy.
6. Na koniec dodajemy wczesniej zamarynowaną i usmażoną wieprzowinę. Całosć mieszamy i możemy podawać. Potrawa gotowa ! Smacznego! :)
Przepis Video :
Wieprzowina z Makaronem Chow Mein Warzywami
Oraz Orzechami Nerkowca
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.