Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina z Zieloną Papryką

SKŁADNIKI :

2 zielone papryki, pokrojone w cienkie paski

360g schabu, pokrojonego w cienkie paski

½ szklanki bulionu drobiowego (125 ml)

1 ząbek czosnku, drobno posiekany (lub mielony czosnek)

1 łyżeczka białego octu winnego

2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżka sosu hoisin

2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

sól i czarny pieprz dla smaku


Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W patelni wok rozgrzewamy, 2 łyżki oleju roślinnego, wrzucamy 360 gram schabu, 2 zielone papryki oraz jeden ząbek czosnku. Całość smażymy mieszając.

2.
Po 2 minutach smażenia, dolewamy 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1 łyżeczkę białego octu winnego oraz 1 łyżkę sosu hoisin. Całość smażymy mieszając, około minutę.

3.
Po minucie smażenia, przyprawiamy solą oraz czarnym pieprzem dla smaku. Dodajemy stopniowo skrobię kukurydzianą, cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje, chińskie danie jest gotowe.


Przepis Video :

 

Wieprzowina z Zieloną Papryką

Wieprzowina z Zieloną Papryką

Komentarze   

 
0 #2 komancz 2017-04-27 10:54
:lol: bardzo smaczna potrawka,poleca m
 
 
0 #1 Guest 2013-07-12 12:37
Polecam dodać trochę więcej bulionu i będzie jeszcze lepsze :)
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;