Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wołowina Chogging

SKŁADNIKI:

200-300g wołowiny (rostbef)

1 łyżka pieprzu seczuańskiego

orzeszki ziemne

2-3 łyżki sosu sojowego

4 łyżki octu ryżowego

2 łyżki sosu chili sriracha (ostra)

1 łyżeczka pasty z czarnej fasoli i czosnku

1 łyżeczka pasty sezamowej tahini

1-2 łyżki oleju arachidowego

1 łyżeczka płatków chili

kilka listków kolendry

ryż

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Wołowinę kroimy w paski. Rozgrzewamy olej w patelni wok. Wrzucamy wołowinę i szybko mieszamy. Po chwili dodajemy pieprz seczuański.

2. Następnie do smażonej wołowiny dodajemy sos sojowy, ocet ryżowy, ostry sos chili (sri racha). Szybko mieszamy.

3. Dodajemy łyżeczkę pasty z czarnej fasoli, pastę sezamową i orzeszki ziemne. Potrawę posypujemy płatkami suszonego chili. Wołowinę podajemy z ryżem posypaną listkami kolendry.Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


Wołowina Chogging

Wołowina Chogging

Komentarze   

 
0 #1 romek 2017-04-18 13:41
8) :-) bardzo smaczne danie ,polecam wszystkim .
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;