SKŁADNIKI:
200-300g wołowiny (rostbef)
1 łyżka pieprzu seczuańskiego
orzeszki ziemne
2-3 łyżki sosu sojowego
4 łyżki octu ryżowego
2 łyżki sosu chili sriracha (ostra)
1 łyżeczka pasty z czarnej fasoli i czosnku
1 łyżeczka pasty sezamowej tahini
1-2 łyżki oleju arachidowego
1 łyżeczka płatków chili
kilka listków kolendry
ryż
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Wołowinę kroimy w paski. Rozgrzewamy olej w patelni wok. Wrzucamy wołowinę i szybko mieszamy. Po chwili dodajemy pieprz seczuański.
2. Następnie do smażonej wołowiny dodajemy sos sojowy, ocet ryżowy, ostry sos chili (sri racha). Szybko mieszamy.
3. Dodajemy łyżeczkę pasty z czarnej fasoli, pastę sezamową i orzeszki ziemne. Potrawę posypujemy płatkami suszonego chili. Wołowinę podajemy z ryżem posypaną listkami kolendry.Gotowe! Smacznego :)
Przepis Video :
Wołowina Chogging
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.