Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wołowina z Brokułami

SKŁADNIKI :

1 łyżka posiekanego świeżego imbiru

około 3 ząbki posiekanego czosnku

1 brokuł podzielony na różyczki

1 łyżka sosu sojowego ciemnego grzybowego

około 200g ligawy wołowej lub polędwicy wołowej, pokrojonej w paski o grubości 2-5 mm

MARYNATA:


1 łyżka sosu sojowego jasnego

1 łyżka chińskie cherry - można zastąpić winem ryżowym lub białym wytrawnym winem

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej lub mąki kukurydzianej

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1. Pokrojone mięso marynujemy w składnikach marynaty.

2. Brokuły blanszujemy we wrzącej wodzie około 1.30-2 minut wyławiamy i wkładamy do lodowatej wody.

3. Na woka wlewamy około 2 łyżek oleju rozgrzewamy, dodajemy czosnek i imbir smażymy chwile, po czym dodajemy wołowinę bardzo szybko smażymy około 2-3 min.

4.
Dodajemy łyżke sosu sojowego ciemnego grzybowego szybkie zamieszanie około 20 sec. dodajemy brokuły mieszamy chwile około 30 sekund.

5. Danie podajemy gorące od razu z ryżem. Smacznego :)

Przepis Video:

Wołowina z Brokułami

Wołowina z Brokułami

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;