Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Sushi-Sklep.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wołowina z Czerwoną Pastą Curry

SKŁADNIKI:

200 - 300g udźca wołowego, pokrojonego w cienkie paski

mleczko kokosowe

2 łyżki oleju

czosnek

cebula

czerwona pasta curry

marchewka

papryka czerwona

papryka żółta

ugotowany ryż


Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Mięso pokrojone w cienkie paski marynujemy w jasnym sosie sojowym z brandy i pieprzem.

2. Rozgrzewamy patelnie wok, gdy zacznie dymić wlewamy dwie łyżki oleju. Następnie wrzucamy na patelnie warzywa: cebulę, marchewkę, czosnek. Po chwili dodajemy marynowane mięso, smażymy chwilę.

3. Dodajemy paprykę żółtą i czerwoną, często mieszamy. Po chwili, dla uzyskania ostrości dodajemy łyżkę czerwonej pasty curry. Smażymy i mieszamy.

4. Gdy składniki dokładnie się połączą wlewamy mleczko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia.

5. Podajemy z ryżem i dekorujemy listkami bazylii. Smacznego!

Przepis Video :


Wołowina z Czerwoną Pastą Curry

Wołowina z Czerwoną Pastą Curry

Komentarze   

 
0 #2 Maciej 2019-02-28 08:49
Trochę twarda ta wołowina będzie... Chyba świnka lepiej by się sprawdziła.
 
 
0 #1 monster99 2017-04-14 13:11
:P mniamm od samego patrzenia ślina leci,dzis spróbuje to przygotowac
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl