SKŁADNIKI:
200 - 300g udźca wołowego, pokrojonego w cienkie paski
mleczko kokosowe
2 łyżki oleju
czosnek
cebula
czerwona pasta curry
marchewka
papryka czerwona
papryka żółta
ugotowany ryż
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mięso pokrojone w cienkie paski marynujemy w jasnym sosie sojowym z brandy i pieprzem.
2. Rozgrzewamy patelnie wok, gdy zacznie dymić wlewamy dwie łyżki oleju. Następnie wrzucamy na patelnie warzywa: cebulę, marchewkę, czosnek. Po chwili dodajemy marynowane mięso, smażymy chwilę.
3. Dodajemy paprykę żółtą i czerwoną, często mieszamy. Po chwili, dla uzyskania ostrości dodajemy łyżkę czerwonej pasty curry. Smażymy i mieszamy.
4. Gdy składniki dokładnie się połączą wlewamy mleczko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia.
5. Podajemy z ryżem i dekorujemy listkami bazylii. Smacznego!
Przepis Video :
Wołowina z Czerwoną Pastą Curry
Komentarze
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.