Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Wołowina z Grzybami Shitake

SKŁADNIKI:

wołowina (antrykot)

grzyby shitake

marchew

cebula

imbir

papryczka chili

kiełki fasoli mung

sałata

ocet ryżowy

sos sojowy jasny

sos chili

przyprawa 5 smaków

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Wołowinę kroimy w paski. Posypujemy przyprawą 5 smaków. Doprawiamy sosem sojowym i octem ryżowym. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 20 minut.

2. W tym czasie kroimy cebulę w piórka, imbir w prążki, chili w plasterki, marchew w słupki. Grzyby shitake namaczamy w gorącej wodzie.

3. Rozgrzewamy olej w patelni wok. Wrzucamy cebulę, imbir i marchewkę. Po chwili smażenia dodajemy wołowinę. Po minucie dodajemy namoczone grzyby shitake.

4. Po chwili smażenia dodajemy pokrojoną papryczkę chili i łyżeczkę ziaren sezamu (biały).

5. Pod koniec smażenia dodajemy sos sojowy, ocet ryżowy i kiełki fasoli mung. Szybko mieszamy. Dodajemy jeszcze sos chili i pokrojoną sałatę. Gotowe! Smacznego :)

Przepis Video :


Wołowina z Grzybami Shitake

Wołowina z Grzybami Shitake

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;