Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Japońskie Noże Tomoko.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Żeberka w Sosie Śliwkowym Po Chińsku

SKŁADNIKI:

żeberka

powidła śliwkowe

2-3 łyżki miódu

czosnek

kawałek imbiru

papryczka chili

kilka kropel octu balsamicznego

3 łyżki sosu sojowego

2 łyżki sosu rybnego

oliwa z oliwek

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Papryczkę chili kroimy w plasterki, bardzo drobno kroimy czosnek i ścieramy korzeń imibru.

2. Żeberka kroimy na pojedyncze kawałki z kością. W miseczce doprawiamy je miodem, oliwą z oliwek, octem balsamicznym, sosem rybnym oraz sojowym. Po czym dodajemy pokrojone chili, czosnek oraz imbir. Dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.

3. Następnie odsączone żeberka smażymy po 5-7 minut z każdej strony.

4. Przekładamy żeberka do naczynia żaroodpornego i wlewamy sos ze smażenia. Pieczemy w piekarniku około 1h w temperaturze 200°C. Gotowe! Smacznego:)

Przepis Video :


 Żeberka w Sosie Śliwkowym Po Chińsku

Żeberka w Sosie Śliwkowym Po Chińsku

Komentarze   

 
0 #6 Ola 2018-09-02 07:22
Na wierzch te powidła, polać
 
 
0 #5 eryk 2017-06-14 10:46
Pyszne odlotowe,danie ,dziś wypróbuje. :lol:
 
 
0 #4 nowinka11 2017-04-14 12:46
A jak to długo trzeba gotować,bo zamierzam to zrobić,na zdjęciu wygląda wspaniale.
 
 
-1 #3 Darek 2015-08-31 11:03
Żeberka w sosie śliwkowym bez śliwek :P
 
 
0 #2 kinga 2015-02-10 19:56
w składnikach występują powidła śliwkowe, a w sposobie przygotowania nie ma ani słowa o nich. czy coś przeoczyłam :0
 
 
-1 #1 dorka 2014-12-11 21:18
A kiedy dodajemy powidła?_
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl