Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Orientalny Sklep PrzepisyChinskie.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Zupa Ryżowa z Jajkiem

SKŁADNIKI :

4 jajka

1 1/2l bulionu

300g mielonej wieprzowiny

3 młode cebulki, pokrojone w talarki

2 posiekane ząbki czosnku

1 łyżka startego świeżego imbiru

2-3 ostre posiekane papryczki chili

1 1/2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego

2 łyżki posiekanej kolendry

sos rybny

ocet

sól i
pieprz

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W garnku lub woku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Dodajemy posiekany czosnek, mielone mięso wieprzowe. Całość smażymy 2-3 minuty, cały czas mieszając tak, aby mięso się ścięło, ale nie zbrązowiało.

2.
Do przysmażonego mięsa, dodajemy młodą cebulę, pokrojoną w talarki, posiekane papryczki chilli oraz świeżo starty imbir.

3.
Całość zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

4.
Do gotującej się zupy dodajemy wcześniej ugotowany ryż i gotujemy jeszcze przez 4 minuty.


5.
Zupę doprawiamy sosem rybnym według uznania, octem winnym oraz solą i pieprzem.


6.
Zmniejszamy ogień na minimum i delikatnie wkładamy wcześnie wybite na talerzyki jajka. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty tak, aby jajka się ścięły.
Zupę rozlewamy do miseczek tak, aby w każdej znalazło się jajko. Podajemy posypane świeżą kolendrą. Chińska zupa gotowa życzymy smacznego !

Przepis Video :


Zupa Ryżowa z Jajkiem

Zupa Ryżowa z Jajkiem

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl