Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Zupa z Kurczakiem, Grzybami i Makaronem Ryżowym

SKŁADNIKI :

pierś z kurczaka

grzyby mun

suszone podgrzybki

makaron ryżowy wstążki

marchewka

dymka

szczypiorek

imbir

pasta tom kha

sambal oelek

sos sojowy

sos teriyaki

pędy bambusa

mączka ziemniaczana

jajko

Orientalny Sklep

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
Kurczaka kroimy na podłużne plastry. Mięso przyprawiamy sosem teriyaki oraz sosem sojowym. Po wymieszaniu odstawiamy mięso do przegryzienia się smaków. Do gotującego się bulionu dodajemy suszone grzybki mun oraz suszone podgrzybki. Do zupy dodajemy pastę sambal oelek, pastę tom kha oraz sos sojowy jasny. Mieszamy i dalej gotujemy.

2.
Marchewkę oraz cebulę kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy. Do podsmażonych warzyw dodajemy zamarynowanego kurczaka i chwilę podsmażamy. Po przesmażeniu kurczaka zawartość patelni dodajemy do zupy. Po 5 minutach gotowania, na ostatnie 5 minut do garna z zupą dodajemy makaron ryżowy wstążki. Dodajemy pędy bambusa, sos sojowy jasny do smaku, oraz zagęszczam rozrobioną z wodą mączką ziemniaczaną. Na koniec wlewamy rozmącone jajko, tak aby powstały farfocle. Na koniec posypujemy zupę zieloną dymką. Smacznego :)

Przepis Video :


 Zupa z Kurczakiem, Grzybami i Makaronem Ryżowym

Zupa z Kurczakiem, Grzybami i Makaronem Ryżowym

Komentarze   

 
0 #2 kamion 2017-04-19 13:45
8) film pokazał mi jak to zrobić.
 
 
0 #1 Sylwia 2016-11-01 09:23
Pycha! :lol:
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;