Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indonezyjskiej

Homar Słono-Kwaśny

SKŁADNIKI:

2 średnie homary


łyżeczka ketjap manis

1/2 łyżeczki soli

2 łyżki pasty z tamaryndowca

2 łyżki oleju arachidowego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Z homara usuwamy skorupy, czarną żyłkę, pierzaste skrzela i żołądkową maź. Dzielimy na porcje.

2. Mieszamy pastę z tamaryndowca, ketjap manis i sól, następnie polewamy homara.

3. W patelni wok rozgrzewamy olej i smażymy aż homar lekko zbrązowieje. Smacznego! 

 Homar Słono-Kwaśny

Słodko-Kwaśny Homar
Przepis z bloga:
Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl