Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indonezyjskiej

Krewetki w Mleku Kokosowym

SKŁADNIKI:

450 g krewetek

średnia cebula, posiekana

1/2 łyżeczki kurkumy

orzech kemiri lub 5 orzechów nerkowca

łyżeczka sambal oelek

łyżka pasty krewetkowej

1/2 łyżeczki mielonej trawy cytrynowej

łyżeczka mielonej kolendry

2 ząbki czosnku, posiekane

szczypta mielonego kuminu

1/2 szklanki mleka kokosowego

2 listki salam

sól

olej do smażenia

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Rozgrzewamy w patelni olej, smażymy lekko cebulę.  Dodajemy czosnek, kumin, kolendrę, makadamię, sambal oelek i pastę krewetkową. Chwilę smażymy.

2. Następnie dodajemy trawę cytrynową i krewetki (lekko smażymy). Wlewamy mleko kokosowe. Zmniejszamy ogień, dodajemy liście salam i sól.

3. Gotujemy odkryte przez 2-3 minuty. Gotowe! Smacznego :)


Krewetki w Mleku Kokosowym

Krewetki w Mleku Kokosowym
Przepis ze strony
Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;