Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indonezyjskiej

Pikantny Kalafior

SKŁADNIKI:

średnia główka kalafiora, podzielona na różyczki

posiekane czerwone chilli

mała cebula, pokrojona na plasterki

kawałek terasi wielkości grochu (indonezyjska pasta krewetkowa)

1/2 łyżeczki brązowego cukru

łyżeczka mielonego galangalu

łyżeczka soli

łyżka oleju

250 ml mleka kokosowego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. W patelni wok rozgrzewamy łyżkę oleju, smażymy lekko cebulę. Dodajemy różyczki kalafiora. Smażymy około 2-3 minut.

2. Następnie wrzucamy galangal, terasi, chili, cukier i sól. Smażymy minutę. Wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż kalafior będzie miękki. Gotowe! Smacznego :)

 Pikantny Kalafior

Pikantny Kalafior
Przepis ze strony
Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;