Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indonezyjskiej

Satay Madura z Kurczaka

SKŁADNIKI:

4 piersi z kurczaka (720-750g), pokrojone na kawałki


mała cebula, posiekana

ząbek czosnku, posiekany

2 orzechy kemiri, starte lub 10 orzechów nerkowca

2 łyżki wiórków kokosowych

1/2 łyżeczki trawy cytrynowej, posiekanej

pasta krewetkowa (terasi) wielkości ziarnka groszku, rozrobiona w 2 łyżkach wody

łyżeczka brązowego cukru

3 łyżki oleju

łyżeczka mielonej kolendry

patyczki do szaszłyków (jeżeli drewniane to uprzednio namoczone)

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. W rondelku podgrzewamy olej i wrzucamy do niego wszystkie składniki poza kurczakiem. Dokładnie mieszamy.

2. Gdy składniki będą gorące dodajemy kawałki kurczaka. Obtaczamy w marynacie i odkładamy na godzinę.

3. Po marynowaniu kurczaka nabijamy na szpadki i grillujemy
nad ogniem.

Satay Madura z Kurczaka

Satay Madura z Kurczaka
Przepis z bloga:
Podróże Kulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

PrzepisyChinskie.pl
Sushi-Sklep.pl