Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indyjskiej

Indyjskie Curry Rybne Molee

SKŁADNIKI:

600g filetów z ryby morskiej,

400ml mleka kokosowego,

2 małe zielone chilli, drobno posiekane,

łyżka oleju,

6 liści curry,

duża cebula, pokrojona w plasterki,

3 ząbki czosnku, drobno posiekane,

2 łyżeczki kurkumy,

łyżeczka mielonej kolendry,

łyżeczka mielonego kuminu,

4 goździki,

łyżka posiekanej kolendry.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy cebulę, smażymy 5 minut.

2. Dodajemy czosnek, chilli, smażymy 2-3 minuty. Po czym wrzucamy kurkumę, kumin, kolendrę i kurkumę. Smażymy ponownie 2-3 minuty.

3. Wlewamy mleko kokosowe, przyprawiamy o liście curry i sól. Zagotowujemy po czym gotujemy 20 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

4. Rybę kroimy na 2 – 3 kawałki i dodajemy do przygotowanego sosu. Całość zagotowujemy, następnie gotujemy na małym ogniu przez 5 minut albo do chwili, kiedy ryba będzie gotowa.

5. Do gotowego dania dodajemy posiekaną kolendrę. Podajemy np. z wytrawnymi bułeczkami indli. Smacznego! :)

Indyjskie Curry Rybne Molee

Indyjskie Curry Rybne Molee
Przepis od PodróżeKulinarne

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;