Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indyjskiej

Jajecznica Hinduska

SKŁADNIKI:

3 jajka,

1/3 czerwonej papryki,

pomidor,

1/2 cebuli,

szczypiorek,

1 papryczka chili,

3 cm kawałek imbiru,

przyprawa curry - szczypta,

kilka listków kolendry,

kurkuma - szczypta,

masło,

sól, pieprz.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Kroimy warzywa. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, drobno obrany imbir i papryczkę chili. Nacinamy skórkę w pomidorze i umieszczamy go w miseczce, po czym zalewamy wrzątkiem. Po chwili zdejmujemy skórkę i kroimy na drobne kawałki.

2. Przygotowane warzywa miksujemy w blenderze. Następnie do zawartości miksera wlewamy 3 jajka, trochę soli i pieprzu, szczyptę kurkumy i curry.

3. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy kawałek masła. Po czym wlewamy zmiksowaną zawartość. Smażymy do momentu ścięcia, dodajemy szczypiorek, mieszamy. Na koniec posypujemy pokrojoną kolendrą. Smacznego :)

 Przepis Video :


 Jajecznica Hinduska

Jajecznica Hinduska

Komentarze   

 
0 #1 Wiktoria 2018-01-25 12:10
pyyyychotka
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;