Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Indyjskiej

Kalafior z Kolendrą i Pomidorami

SKŁADNIKI :

olej palmowy lub sezamowy (potrawie dodaje aromatu),

łyżeczka czarnej gorczycy,

3 pomidory, posiekane na grubsze kawałki,

pół łyżki mielonego kuminu,

pół łyżeczki kurkumy,

łyżka pasty z kolendry,

2 łyżki pasty z czosnku, bazylii i chilli,

łyżka pasty z imbiru,

kilogram kalafiora, rozdzielonego na różyczki,

odrobina świeżej i posiekanej kolendry.

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na patelni wok rozgrzewamy olej, w momencie dymienia, wrzucamy nasiona goryczy. Smażymy aż zaczną pękać.

2. Dodajemy pomidory, pastę z kolendry, kumin, kurkumę, pastę z czosnkiem, bazylią i chilli a także pastę z imbiru. Smażymy około 2 minut, aż pomidory zmiękną.

3. Następnie dodajemy kalafior, posiekaną kolendrę. Wlewamy około 200 ml wody, gotujemy pod przykryciem 4 minuty, po czym odkrywamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty. Gotowe! Można podawać z ryżem czerwonym. Smacznego! :)

Kalafior z Kolendrą i Pomidorami

Kalafior z Kolendrą i Pomidorami

Przepis z bloga: Podróże Kulinarne

Komentarze   

 
0 #1 Aga 2016-01-12 01:11
Oj ta kuchnia wydaje się bardzo bardzo interesująca ale zarazem tak samo trudna i obowiązkowa dla mających wiedzę w większości o kuchni polskiej. No cóż, podejmijmy wyzwanie!
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;